Actualidad Noticias Un mes de gener plagat d´activitat en el Club Nàutic de Moraira

13 febr. 2024
CN Moraira

El Club Nàutic Moraira ha estat plagat d'activitat durant el mes de gener. Més de 340 regatistes van visitar Teulada-Moraira per a competir en tres competicions organitzades pel C.N. Moraira.

II TROFEU CAP D'OR

En primer lloc, el dia 20 de gener es va realitzar l'II TROFEU CAP D'OR, amb 80 regatistes en la classe creuer arribats de tota la província Alacantina.

La classificació en el grup A va deixar en primera posició l'embarcació TEAM TAC, de Gustavo Gastalvi del R.C.N. Dénia; en segon lloc, EL JEFFERJE, de Carl Bal, del R.C.N. Calp; i en tercera posició ITACA, de Manuel Gallego del R.C.N. Calp.

En classe B les embarcacions locals van tindre una actuació excel·lent i el primer classificat va ser YVONE, de José Antonio Pérez del C.N Moraira, en segon lloc, ETREUS II, d'Antonio Puig del C.N. Altea i en tercera posiciónl a embarcació PURPLE RAIN de Guillero Dieter del C.N Moraira.

Amb un total de 16 embarcacions que van realitzar un recorregut costaner dins de la badia de TEULADA-MORAIRA de 10 milles de distància amb un vent de llevant “ESTE” de 14 nusos d'intensitat.

Regata 5 CLUBS Temporada 2024

El diumenge 21 de gener el Club Nàutic Moraira organitzava la primera prova de la regata 5 CLUBS temporada 2024. Esta competició lleva organitzant-se des dels anys 80 pels Clubs de Moraira, Calpe, Campomanes, Altea i Villajoiosa i en esta ocasió van participar 38 embarcacions de tota la Comunitat Valenciana, amb un total de 186 regatistes.

A les 10 del matí es va realitzar el control d'inscripcions de tripulacions i embarcacions i la reunió de patrons on s'explicava el recorregut a realitzar. A les 11.00, Comité es va fer a la mar per a muntar el camp de regates, però la falta de vent va fer impossible realitzar la competició, i el comité de regates va haver d'anul·lar la mànega a les 13.30. Les embarcacions es van dirigir als seus amarraments en el port del Club Nàutic Moraira. A les 14.00 hores va tindre lloc un menjar i el lliurament de trofeus organitzada pel restaurant del mateix club.

300 MILLES DE MORAIRA TROFEU GREFUSA

Del 25 al 28 de gener es va realitzar la regata 300 MILLES DE MORAIRA TROFEU GREFUSA, sent una de les proves amb més nivell del calendari nacional. Es tracta d'una regata que consistix a realitzar un recorregut de 300 milles amb només tres tripulants en cada vaixell.

Un total de 19 embarcacions es van donar cita per a esta prova arribats de tots els punts del territori nacional.

Les embarcacions per a complir el recorregut de 330 milles, havien de navegar des de l'eixida en Moraira, envoltar l'illa de Tabarca per a dirigir-se a l'illa d'Eivissa i passar l'illot de les Bledes. A continuació, anar a Moraira on envoltarien una balisa per a dirigir-se a l'illa de Tabarca i volta a Moraira on prendrien la línia d'arribada.

En la classificació va quedar en del grup A, en primer lloc EL AQUARELLE 1 d'ARTURO MESEGER del R.C.N.València, en segon lloc SMERIT de TITO MOURE DEL C.V Blanes i en tercera posició EL JEFERJJE de CARL BAL del R.C.N Calpe.

En la classe B, en la classificació va quedar en primer lloc EL MODUL de FELIX COMES del C.N. Santa Ponsa, en segon lloc EL KIM de YANN LYTHGOE de C.N Portet Dénia i en tercera posició EL GUAGUANCO de THIERRY LALLEMAND del C.N. Altea.

Destacar l'actuació de les dos tripulacions locals, l'ALZIRA -MORAIRA patronejat per AGUSTIN GREGORY i l'embarcació L” ESTRET de ANDRES BUIGUES, que van fer un sext i octau lloc respectivament.

El diumenge 28 es va realitzar el sopar entrega de trofeus en el restaurant del CLUB NAUTICO MORAIRA

El dia 2 de febrer es va realitzar en el R.C.N. Calp la primera prova dels Jocs Esportiu de la Comunitat Valenciana de la classe optimist on l'equip del Club Nàutic Moraira format per LIAM CHADMAN, JAIME HIDALGO I JOAN OLIVER van acudir per a competir. Cal ressaltar el quart lloc de Joan Oliver i el sext de Jaime Hidalgo d'un total de 28 embarcacions.