Actualidad Noticias M8, Tetis i Impuls, vencedors del Trofeu @Varadero València

M8, Tetis i Impuls, vencedors del Trofeu @Varadero València

Creuer
14 des. 2020
La regata, patrocinada per l'empresa de refit i reparació integral d'embarcacions, tanca la temporada del RCN València abans de Nadal
RCN Valencia
RCN Valencia
València

El Real Club Nàutic de València ha celebrat la tercera i última prova del Trofeu @Varadero València de classe creuer, que enguany compleix un lustre mantenint-se com un clàssic del calendari de tardor. La regata, que tanca la temporada del club valencià abans de les festes nadalenques, ha finalitzat amb victòria per a M8 en classe ORC 1 a 4, Tetis en classe Open Club i Impuls en la categoria de 3 tripulants o menys.

El trofeu, que compta amb el patrocini de @Varadero València, empresa líder en refit i reparació integral d'embarcacions, s'ha celebrat en tres jornades de diumenge en els mesos d'octubre, novembre i desembre amb una variada gamma de recorreguts: triangle, recorregut costaner i sobrevent - sotavent per a la jornada final. L'última prova, celebrada hui, ha tingut a la meteorologia del seu costat, amb vent estable de ponent d'entre 8 i 10 nusos d'intensitat que ha permés completar el programa sota un sol radiant i calor.

Imbatible M8
En la classe ORC 1 a 4, el nou M8 dels germans Francés no ha donat treva, i s'ha alçat amb la victòria en la prova de hui, el que sumat a les seues dues primeres places en les mànegues restants, li ha permés emportar-se a casa el trofeu mantenint-se invicte. Issabela, de Carlos Momplet, una altra novetat en la flota de creuer del RCN València, feia hui un segon lloc, idèntic resultat al de les altres dues proves, que li assegurava la plata. Completa el podi Majoche, d'Alejandro Fliquete, amb dos tercers i una habitació reeixida hui.

La consistència és la victòria
La regularitat ha sigut sens dubte la clau de la victòria de Tetis, de Fernando San José Gil, que ha sigut segon en el sobrevent - sotavent de hui, però ha aconseguit proclamar-se campió de la regata amb un primer i un tercer en les altres dues proves. Archer Dos, de Javier Navarro, vencedor de la segona i tercera prova, quedava segon en la taula general després de no completar la primera prova, celebrada a l'octubre, amb la consegüent penalització de 7 punts. Antares, d'Ernesto Collado, era tercer en la classificació final.

Finalment, en la categoria de tres tripulants o menys, les victòries parcials en les dues primeres proves han donat la victòria general a Impuls, de Raúl García, de Marina València, que era tercer hui. El vencedor de la jornada en aquesta classe era Chatín de Francisco José Rubio, amb un quart, un tercer i un primer, que li han proclamat subcampió, seguit de Newkote, d'Óscar Chulvi, un punt per darrere.

Sorteig de pernils
Una vegada en terra, s'ha celebrat el clàssic menjar de regatistes i el lliurament de trofeus, en la qual s'han sortejat dos pernils per cortesia de Iberolimp SL. El lliurament ha comptat amb la presència d'Alejandro Fliquete, president del RCN València, Francisco Rubido, secretari del club, Pedro Quiroga, director esportiu, i el capità de flota de creuers Xavier Santamaría “El Tigre”.

Durant l'acte, el club ha volgut mostrar el seu agraïment als membres del comité de regates i als balizadores, pel seu esforç en cada prova, fent-los lliurament d'una mètopa.