Actualidad Noticias Gran acceptació, sinergies i molt ànim per aprendre en el Clinic de Vela Femenina de la FVCV

Gran acceptació, sinergies i molt ànim per aprendre en el Clinic de Vela Femenina de la FVCV

Formació
23 nov. 2021
Aquesta iniciativa, integrada en el projecte de vela femenina de la FVCV, cerca fomentar la pràctica esportiva per part de les dones i impulsar a regatistes valencianes a continuar navegant en la vela de competició
FVCV
FVCV

El Clínic de Vela Femenina que es va celebrar en el Real Club Nàutic de Calp va aconseguir reunir 14 dones que van gaudir de la navegació durant dues jornades on va brillar la companyonia, el bon ambient i l'ànim per millorar.

De la mà de tècnics i professionals de la talla de Juan Calvo, Coordinador Tècnic FVCV, David María, Jutge internacional i Nuria Sánchez, Team Manager i regatista del Dorsia Coviran J80, es va desenvolupar un programa molt complet tant en mar com en terra per a totes les inscrites.

Durant la jornada del dissabte i del diumenge, les activitats es van dividir en tres fases, amb la fi comuna de formar a regatistes de tots els nivells. La primera d'elles consistia en una aproximació a les característiques de la mena de veler amb el qual s'anava a navegar durant el cap de setmana, els Tom 28, i una explicació de com s'anava a navegar cadascun dels dies.

Després de muntar els vaixells, en una segona fase, s'animava a les regatistes a sentir els vaixells i a girar en les posicions, mentre es repetien maniobres d'aprenentatge i entrenament, que s'anaven posant en pràctica en xicotetes "competicions". I posteriorment, una tercera fase en la qual s'analitzaven aquestes maniobres a través dels vídeos que els instructors havien gravat durant les sessions.

‘En aquest primer Clínic de Vela Femenina ens interessava centrar-nos en aquesta part "d'aigua", per la qual ha sigut la de major duració, la qual cosa no vol dir que haja sigut més important que la tercera fase que venia a continuació: l'anàlisi dels vídeos que els instructors han gravat durant les sessions, que ens ha ajudat molt a veure els nostres errors i a millorar’ ressalten Ana Caso, Elsa Schelissner i Silvia Borso, Comité Dona i Esport de la FVCV.

Si alguna cosa ha quedat latent després dels dos dies de clínic, és que la primera edició d'aquesta iniciativa ha tingut molt bona resposta i tant els instructors, com el comité organitzador i les participants han quedat molt contentes i il·lusionades per competir juntes i esperen repetir experiències d'aquest tipus.

‘A més del bon rotllo que va haver-hi durant els dos dies de clínic, destacaria l'interés de totes les regatistes que van participar. Un interés tant en aquesta iniciativa com en el Projecte de Vela Femenina en si. El nivell de les participants era molt variat, però hi havia tanta companyonia i tantes ganes d'aprendre que els tècnics gaudim moltíssim durant les dues jornades’ destaca Juan Calvo tècnic del Clínic i coordinador tècnic de la FVCV.

I encara que les jornades es van tancar amb molts punts positius, ‘tant les participants com els instructors han posat de manifest que l'acció empresa permet cobrir més necessitats, per la qual cosa la següent edició anirà més centrada en donar-los resposta, de manera que el producte resulte encara més atractiu’ ens compten des del Comité de Dona i Esport de la FVCV.

‘Ens agradaria destacar la sinergia que hi ha hagut entre les 14 xiques que no ens coneixíem i que estic segura que eixirà alguna tripulació que veurem participant en el futur en regates de monotips’ conclouen Ana, Elsa i Silvia.

Projecte de Vela Femenina de la FVCV

Aquest clinic, juntament amb altres accions que s'han desenvolupat i s'estan desenvolupant, forma part del projecte de Vela Femenina de la FVCV per a facilitar l'accés de la dona a la pràctica de la vela, sensibilitzar sobre la promoció de la igualtat i donar visibilitat a la participació de la dona a la Comunitat Valenciana.

Un projecte que naix amb l'objectiu de fomentar la pràctica esportiva per part de les dones, impulsant a les regatistes valencianes a continuar navegant en la vela de competició.