Actualidad Noticias El Espitos Un venç a Cullera en una regata marcada pel fort vent

El Espitos Un venç a Cullera en una regata marcada pel fort vent

Creuer

15 des. 2020
Van arribar a registrar-se 27 nusos de vent. El segon va ser el Barbablu i el tercer el Tourane.
Club Náutico Cullera
Club Náutico Cullera
CN Cullera

El Espitos Un, capitanejat per Jeroni Camarena i pertanyent al Club Nàutic d'Oliva, es va proclamar vencedor dissabte passat del XIII Trofeu Platja de Sant Antoni celebrat en aigües de Cullera.

La resta del podium el van completar dues embarcacions del Club Nàutic de Cullera: la plata va ser per al Barbablu de Carlos Pavía i el bronze per al Tourane de Francisco Bou.

Quant a la classificació per categories, en la classe 2 va véncer el Tourane seguit del Saona; mentre que, en la classe 3 el guanyador va ser el Espitos Un i per darrere va quedar el Barbablu.

Intens vent

La regata va començar cap a les 12 del migdia i, sens dubte, el protagonista va ser l'intens vent, que va fer que algunes embarcacions decidiren no participar; mentre que unes altres sí que van optar per desplegar veles.

Van arribar a registrar-se fins a 27 nusos de vent, encara que la mitjana va ser d'entre 20 i 22 nusos, segons compten des del Espitos Un. “Va ser una regata molt ràpida i divertida, els vaixells anaven molt de pressa”, explica Jeroni Camarena, que detalla com les tripulacions van optar per una superfície vèlica reduïda a causa de l'intens vent; però, a meitat regata, el Espitos Un va apostar per ampliar la seua superfície vèlica i va ser una bona estratègia, ja que durant aqueixos moments el vent no va pujar més d'intensitat i van poder agafar més velocitat, segons assenyala Camarena.

De fet, per tan sols 51 segons de diferència van aconseguir véncer al Barbablu, que va quedar segon. El camp de regates es va situar des de la Penyeta del Moro (enfront de la costa de la platja de Sant Antoni), passant enfront del Estany i el Brosquil (diverses milles mar endins).