Actualidad Noticias Alejandro Grau, nou president del Club Nàutic de Cullera

Alejandro Grau, nou president del Club Nàutic de Cullera

Institucional

18 maig 2022
Grau és un conegut navegant i professor en el sector nàutic.
Alejandro Grau, nuevo presidente del Club Náutico de Cullera
CN Cullera

El cullerens Alejandro Grau Vilar ha sigut elegit nou president del Club Nàutic de Cullera. Grau és una persona molt coneguda en el món de la navegació, ja que compta amb una escola nàutica, ha participat en infinitat de regates i ha escrit diversos llibres de formació. En aquesta nova etapa els objectius del club se centraran en potenciar les activitats esportives de pesca i vela. A més, el nou president ha assenyalat que “els meus primers objectius seran intentar rellançar el club i adaptar-lo a les necessitats de Cullera”.

També s'ha renovat la junta del club, que a partir d'ara estarà formada per Juan Pérez, com a vicepresident i comodor; Chema Pérez serà el secretari, Ana Belén González exercirà com a tresorera; el nou delegat de Vela serà Marcos Grau i el delegat de Pesca, Nacho Quinto; mentre que, Andreu Piqueras serà el delegat de Relacions Públiques. Grau ha destacat que aquesta nova junta està formada per gent amb les mateixes inquietuds i ganes de treballar pel club. Fins ara la presidència del Club Nàutic de Cullera havia estat ocupada per José Luis Micó i la seua junta, a qui el club agraeix tota la seua labor durant aquests anys.

Experimentat navegant Alejandro

Grau va entrar a formar part del Club Nàutic de Cullera a mitjan anys 90 i va ser delegat de Vela en dues ocasions. Grau compta amb estudis nàutics, entre ells el de patró d'altura. A la fi dels noranta comença la seua activitat amb l'edició de cartografia digital i la distribució d'hèlices per als vaixells de vela. Durant uns anys compagina aquestes activitats amb la navegació a vela, fins que l'any 2006 cursa els seus estudis de Tècnic Superior en Navegació, Pesca i Transport Marítim. Els anys posteriors començaria la seua etapa docent en diferents escoles nàutiques d'esbarjo. També va formar part de la plantilla de Remolcadors Boluda SA exercint labors de mariner i patró en el port de València, En el pla esportiu, és armador del Slainte, un veler amb el qual va aconseguir ser subcampió autonòmic d'altura de la Comunitat Valenciana en 2016 i pujar al podi en diverses regates. Grau i el Slainte són també coneguts per la foto que els va fer el suecÁ, Toni Sendra, a l'alba i que es va compartir en la web i les xarxes socials de APOD, dependent de la NASA, per el “efecte Omega” que es veia en la imatge. A més, és autor dels llibres de formació de títols d'esbarjo «Ballestrinque». I en l'actualitat dirigeix la Escola Nàutica Sirius, situada a Cullera.