Actualidad Noticias destacadas Retrobaments, taules redones i anàlisis de les últimes tendències del sector en el 19é Congrés de EVH i 5é Congrés de l´Associació de Clubs Nàutics

Retrobaments, taules redones i anàlisis de les últimes tendències del sector en el 19é Congrés de EVH i 5é Congrés de l´Associació de Clubs Nàutics

15 nov. 2021
Durant dues jornades la FVCV i la ACNCV van debatre sobre els temes més candents del sector de la mà d'experts convidats, clubs nàutics i escoles de vela de la Comunitat Valenciana
FVCV

El Real Club Nàutic de Dénia va ser l'escenari en el qual es va desenvolupar, durant l'11 i 12 de novembre, la 19 edició del Congrés d'Escoles de Vela Homologades de la Comunitat Valenciana i el 5é Congrés de l'Associació de Clubs Nàutics de la CV.

La primera jornada va presentar una programació dedicada a les Escoles de Vela Homologades de la FVCV, els seus tècnics i els seus directors esportius. Sota temàtiques en les quals la formació i l'esport van ser els protagonistes, els assistents van poder debatre sobre diferents qüestions com ‘La Vela dins de la nova formació professional esportiva’, aprendre de la mà d'especialistes ‘Com millorar el rendiment esportiu’ dels regatistes o conéixer quins estan sent les ‘Últimes tendències del sector’. Però, sobretot, van poder tornar a retrobar-se, compartir experiències, xarrar i posar en valor la temporada per a així tancar el dia fent balanç de com ha anat l'any per a cadascuna d'elles.

Un balanç del qual es van poder extraure interessants conclusions com el treball que hem de continuar realitzant entre tots per a millorar la formació dels tècnics i que les escoles tinguen un ventall més ampli a l'hora de triar als seus professionals o com la FVCV continua sent una federació pionera en dur a terme la realització de programes com Esport a la Escola, Escoles Blaves o Erasmus +.

‘Ha sigut una jornada molt interessant. Cada any veiem com es va incorporant gent nova i això sempre és gratificant. És un dia a què tots tenim molt afecte i més després d'aquests dos anys sense poder-nos ajuntar. A l'ésser una Xarxa d'Escoles molt heterogènia, en dies com hui, cadascuna té l'oportunitat d'explicar les seues normatives i rutines d'actuació i entre tots compartir plantejaments i sentir que som ací’ ens compta Luis Faguas, director de la Xarxa d'Escoles Homologades de la FVCV.

La segona jornada va estar dedicada a la els clubs i ports de la nostra Comunitat. De la mà de la Federació de Vela de la Comunitat Valenciana i l'Associació de Clubs Nàutics de la CV es va celebrar una nova edició del Congrés de Clubs on els temes més actuals i candents es van posar a debat.

A aquesta cita van acudir convidats de la talla de Rafael Palmer, gerent de l'Associació de Clubs Nàutics de Balears, M.ª Luisa Martínez, directora general de Ports, Aeroports i Costes o Carlos Sanlorenzo, gerent de ANEN, entre altres punts experts del sector. Al costat d'ells, els clubs van poder no sols examinar i indagar sobre els temes que més acuiten al sector, sinó que a més van poder expressar les seues problemàtiques per a, entre tots els presents, extraure conclusions que pogueren resultar-los de gran utilitat.

Així es van tractar temes com ‘La col·laboració públic-privada en les inversions portuàries i la situació administrativa dels ports esportius dependents de la GVA’ o ‘Normatives Autonòmiques de caràcter mediambiental’.

‘En aquesta jornada hem convidat als protagonistes de tots aquells temes que ens estan acuitant en aquests moments, sobretot temes vinculats a l'administració, perquè així s'òbriguen davant nosaltres i nosaltres davant ells. Volem demostrar-los que tenim objectius comuns i hem d'anar de la mà’ explica Jose Antonio Chapa, president de la ACNCV.

‘Aquesta nova edició del Congrés ha sigut un èxit. D'una banda, perquè hem cobert pràcticament totes les places previstes tots dos dies i per un altre perquè aquesta sinergia que ha sorgit entre la FVCV i la ACNCV és només el principi d'una relació molt duradora que ens portarà molt més lluny. Estem molt satisfets i hem acomiadat aquest congrés amb molts projectes per a treballar i noves i innovadores idees per a posar en pràctica per als nostres associats, federats i clients.’ conclou Carlos Torrado, president de la FVCV.

Agraïment especial a totes les empreses i entitats que han col·laborat en l'organització i desenvolupament d'aquest esdeveniment com són el Real Club Nàutic de Dénia, la Real Federació Espanyola de Vela, Sailti, Pandora Global i 4GL.