Actualidad Noticias La FVCV presenta el nou programa per al Centre de Tecnificació de Vela Petxina amb la vista posada a ‘París 2024’ i ‘Los Ángeles 2028’

La FVCV presenta el nou programa per al Centre de Tecnificació de Vela Petxina amb la vista posada a ‘París 2024’ i ‘Los Ángeles 2028’

01 oct. 2021
Després d'aconseguir la classificació com a Programa Esportiu de Tecnificació Estatal pel Consell Superior d'Esports, el CeTDV inaugura la temporada 2021-2022
FVCV

La Federació de Vela de la Comunitat Valenciana ha presentat oficialment, de la mà de Josep Miquel Moyà, Director General d'Esports de la Generalitat Valenciana, la Fundació Trinidad Alfonso i els clubs nàutics de la CV el nou programa que hi ha preparat per al Centre de Tecnificació de Vela Petxina després d'haver sigut classificat l'any passat com a ‘Programa Esportiu de Tecnificació Estatal’ pel Consell Superior d'Esports.

Amb la vista posada en els Jocs Olímpics de París 2024 i Los Angeles 2028, el CeTDV reunirà enguany 22 esportistes que comptaran amb un equip multidisciplinari a la seua disposició garantint que aquest centre siga un dels més complets tant a nivell nacional com internacional. A més, aquesta nova temporada arranca amb Lucía Reyes, com a Coordinadora de Tecnificació i Alt Rendiment al capdavant i amb el suport com a Tècnic de l'olímpic Iván Pastor al capdavant de la classe IQFoil.

‘Hi ha potencial i moltes ganes de treballar que és el més important. El meu objectiu com a tècnic del CeTDV enguany és aconseguir que els nostres xics estiguen l'any vinent en l'equip preolímpic i que siguen els millors a nivell nacional’ ens compta Iván Pastor.

Pel seu costat Lucía Reyes apunta que ‘enguany el nivell dels esportistes és molt heterogeni, hi ha esportistes destacats a nivell nacional i internacional, amb els quals l'exigència serà màxima; però també ve gent jove amb moltes ganes de millorar i treballar. La clau serà adaptar-nos a les necessitats de cada esportista’

En aquest acte, l'elit de la vela autonòmica no sols es va retrobar, sinó que a més va poder compartir experiències, agrair el suport que li brinden les institucions al llarg de la temporada i destacar la importància que té comptar amb un centre d'aquestes característiques en la Comunitat Valenciana. Així, regatistes de KiteFoil, ILCA7, ILCA6 29er i 49er, IQFoil i 470 van intervindre i van participar en aquest col·loqui en el qual, d'una banda, es va donar la benvinguda als nous esportistes que s'han incorporat enguany al centre i per un altre va posar inici a la nova etapa esportiva d'aquells que ja formaven part del CeTDV.

La trobada el va tancar el president de la FVCV, Carlos Torrado, que no va dubtar a fer un esment especial als clubs nàutics que també van ser presents en aquesta cita. ‘Cal no oblidar la importància que tenen els clubs nàutics. Ells són els qui destinen tots els seus recursos i esforços a la carrera esportiva dels regatistes així que hui més que mai hi ha remarcar la forta labor que realitzen’ i a més va voler agrair a tots, l'assistència a l'esdeveniment. ‘Hui ens hem reunit en la nostra humil casa autoritats, clubs nàutics i esportistes per a fer més fort aquesta comunitat. Gràcies per destinar aquesta vesprada que quedarà per al record de tots’.

I agraint com sempre a la Fundació Trinidad Alfonso, gran impulsora d'aquesta i moltes altres iniciatives esportives, la jornada va finalitzar amb el tradicional berenar compost per orxata i fartons en un enclavament privilegieu, La Marina de València.