Actualidad Noticias El RCN València es proclama campió del Trofeu Loteries i Apostes de l´Estat

El RCN València es proclama campió del Trofeu Loteries i Apostes de l´Estat

Creuer

09 des. 2020
En la seua primera participació en aquesta prova, amb un equip format per regatistes de diferents classes
RCN Valencia
RCN Valencia
Valencia

L'equip del Real Club Nàutic de València es feia ahir amb la victòria absoluta en el Trofeu Loteries i Apostes de l'Estat de la Real Federació Espanyola de Vela, en el qual han competit contra altres clubs del país, amb tripulacions d'alt nivell a bord. Es tracta de la primera participació del club valencià en aquesta competició, en la qual es regateja a bord d'embarcacions idèntiques -Tom28 i Fígaro- i en temps real, mesurant forces amb esportistes de la tota la geografia espanyola.

El club valencià ha reunit per a la cita a un potent equip amb un historial de victòries tant en vela lleugera com de creuer: Axel Rodger, Pau Xirivella, Guapo Algarra, Quique Urios i Toni Puig. Des de la primera prova de la lliga celebrada a Calp a la fi d'octubre, el conjunt valencià va demostrar el seu alt nivell i compenetració, fent-se amb una contundent victòria en la prova alacantina.

En aquesta segona i última prova celebrada en el Real Club de Iots de Baiona, els valencians acudien disposats a defensar la seua hegemonia en aigües menys conegudes i un vaixell nou per a ells. Els onze equips participants és van enfrontar en una liguilla en les rondes classificatòries, de les quals van eixir els sis que participarien en la Gran Final, que es va celebrar amb vent i molta emoció.

Gràcies als bons resultats previs, el Real Club Nàutic de València arribava a la final amb un còmode avantatge però sense poder confiar-se, perquè el ritme de les regates i l'ímpetu dels equips per fer-se amb un lloc en el podi no deixava marge a l'error. En la final, la tripulació valenciana es va enfrontar al RCN d'Escull, RCN Torrevieja, RCN de Gran Canària, MRCY Baiona i CN Altea, i va aconseguir fer-se amb un merescut triomf forjat a base d'esforç, destresa i regularitat.

“Ha sigut una competició complicada, especialment perquè la tripulació es va formar en l'últim moment, i no havíem navegat mai junts. A més cap havia navegat mai abans en aquest vaixell i les condicions tampoc són les mediterrànies a les quals estem acostumats. Hi ha hagut de tot, un primer dia amb molt poc vent i un últim dia amb molt de vent”, assenyalava Axel Rodger, patró de l'equip del RCN València.

L'equip del RCN València formava també la tripulació més lleugera de la prova, alguna cosa que va preocupar el patró argentí en alguns moments de fort vent ja que “estàvem al límit de pes, la qual cosa no és el millor, però ho hem suplit amb maneig de vaixell, amb emmurriat i navegant bé”, assegurava Rodger, molt satisfet amb el resultat final.

“Hem competit amb professionals, alguns olímpics i participants regulars del circuit de J70, tripulacions que naveguen tot l'any juntes. Nosaltres mai havíem navegat junts, però al final tot ha eixit molt bé”, comentava el patró de l'equip valencià, que, com a vencedor d'aquesta regata, participarà en dues cites internacionals, a Sant Petersburg i en Porto Cervo, el pròxim estiu.

L'equip del RCN València va rebre el seu trofeu de guanyador de mans de la presidenta de la Real Federació Espanyola de Vela, Julia Casanueva, i del president de la Muntanya Real, José Luís Álvarez; en un lliurament de trofeus que va comptar també amb la presència del delegat d'esports de la Diputació de Pontevedra, Gorka Gómez, l'alcalde de Baiona, Carlos Gómez; i el cap del Servei Provincial d'Esports de la Xunta de Galícia, Daniel Benavides.


Classificació Trofeu Loteries i Apostes de l'Estat.- MRCY 7 desembre

1 RCN Valencia/ Axel Rodger: 57,20 pts
2 RCN Arrecife / Gonzalo Morales: 63 pts
3 MRCY Baiona / Manuel Maria Cunha: 74,95 pts
4 RCN de Gran Canaria / Onán Barreiros: 77 pts
5 RCN Torrevieja / José Manuel Ballester: 82 pts
6 CN Altea / Alejandro Arroyo: 103,20 pts
….
7 RCN Calpe / Juan Carlos Albelda: 80,25 pts
8 RCN Palma / Albert Torres: 82,45 pts
9 RCR Alicante / Nacho Campos: 83,50 pts
10 CN El Balís / Bárbara Cornudella: 87,20 pts
11 CN Campello / Iván Moreno: 106,95 pts