Actualidad Noticias El CN Santa Pola i RCN Torrevieja guanyadors absoluts de la Open Classe Optimist 2021

Vela Infantil
15 nov. 2021
Després d'un cap de setmana de regata en la badia d'Altea amb un total de 167 regatistes participants, la Open Classe Optimist 2021 ja té guanyadors en les categories Optimist A i B i les seues subcategories
Club Náutico de Altea

Els dies 13 i 14 de novembre, regatistes de tota la Comunitat Valenciana es van citar en el Club Nàutic d'Altea per a participar en aquesta clàssica regata de vela lleugera infantil. Organitzada pel propi club i autoritzada per la Federació de Vela de la Comunitat Valenciana, la regata Open Classe Optimist ha sigut puntuable per al rànquing autonòmic de la classe Optimist A per a la temporada 2021/2022. La primera jornada arrancava amb una xarrada de Ecomar, de la mà de Theresa Zabell, ambaixadora de la fundació i medallista olímpica en la classe 420, sobre la conservació i el respecte que mereixen les nostres mars.

A continuació, els joves regatistes acabaven de preparar les seues embarcacions per a eixir a la mar i realitzar així la primera prova. El dia es va presentar assolellat amb intervals de núvols i ratxes de vent d'entre 3 i 5 nusos d'intensitat, que van permetre celebrar dos mangues per a la categoria A i una per a la B.

El RCN València i RCN Torrevieja lideren les primeres proves

Blanca Ferrando, del RCN València, completava la primera pispa al capdavant de la flota de Optimist A, una posició que, al costat d'un cinqué lloc, la va situar com la guanyadora absoluta de la primera classificació. D'altra banda, la classificació B va ser liderada per la regatista del RCN Torrevieja, Valentina Belso.

El diumenge 14 de novembre, última jornada de la regata, continuaven les proves per als Optimist, amb el primer senyal d'eixida a les 11:45h i un total de 3 mangues realitzades per a totes dues categories. L'ordre de la classificació general dels Optimist A se presentava similar a la de la primera jornada, amb Blanca Ferrando del RCN València passant a segona posició i Fernando Puig (CN Xàbia) en tercera posició. Com a novetat, Ramón de la Serna (CN Santa Pola) recuperava posicions remuntant fins a la primera posició absoluta, amb dos primers llocs i un quart.

Iván Sáez, del RCN Torrevieja, es feia amb la primera posició en la general de Optimist B, amb dos primers llocs en les proves realitzades en l'última jornada. El primer i quart lloc de Gonzalo Ballester, també del RCN Torrevieja, ho situaven en segona posició, seguit d'Elsa Selles (CN Santa Pola) en tercer lloc.

El Trofeu Sailing Cuack va ser entregat al club amb el menor nombre de punts sumats entre els seus tres primers classificats Optimist A i els dos primers en Optimist B, que en aquesta ocasió ha sigut el Real Club Nàutic de València. A les 15:00h la flota posava rumb de tornada al Club Nàutic d'Altea, per a donar peu al lliurament de trofeus celebrada a l'aire lliure dins de les instal·lacions portuàries del propi club. El lliurament va ser realitzat per Joaquim Such, gerent del CN Altea, i Eduardo Revert.