Actualidad Noticias El Cafés Granell s´imposa en aigües de Cullera després de 3 mesos sense regates

El Cafés Granell s´imposa en aigües de Cullera després de 3 mesos sense regates

CreuerResultats

23 jul. 2020
La COVID19 va obligar a suspendre la lliga de regates temporalment. L'argent i el bronze van ser per a dos locals: el Barbablu i el Sarantín II.
CN Cullera
Cullera

El Cafés Granell, capitanejat per Agustín Granell i pertanyent al Real Club Nàutic de València, va ser el vencedor del XVIII Trofeu Pirata Dragut, la primera prova disputada dissabte passat en aigües de Cullera després de l'aturada provocada per la crisi sanitària de la COVID19.

La resta del podi el van ocupar embarcacions locals: l'argent va ser per al Barbablu de Carlos Pavía i el bronze per al Sarantín II de Vicente Salvador Sanjuán.

L'última regata va tindre lloc a principis de març, amb el que, després de 3 mesos d'aturada, els regatistes ja tenien ganes de desplegar veles. Cap a les 11.30h va tindre lloc la reunió de patrons, en la qual s'explica com serà el camp de regates. L'eixida va ser cap a les 12.00h.

El camp de regates es va situar enfront de la badia de Cullera, però mar endins, amb una boia enfront del Faro, un altre enfront de la Penyeta del Moro i una tercera aigües endins. La prova va començar amb un vent suau d'uns 9 nusos. El Barbablu va ser el primer a desmarcar-se de la resta de la flota i també va ser el primer a creuar l'última boia.

A mesura que transcorria la regata i pujava el vent, el Cafés Granell va anar escurçant-li diferència al Barbablu i, encara que no va ser el primer en temps real, sí que va guanyar la regata després d'aplicar-se el denominat ràting (un sistema de temps compensats que s'aplica a cada embarcació en funció de les seues característiques tècniques).

Quant a la classificació per categories, en la Classe 1 va guanyar el Sarantín, seguit del Phoebe i Lasalada. En la Classe 2 es va imposar la Saona i per darrere va quedar el Tourane. Mentre que, en la Classe 3 el primer lloc va ser per al Cafés Granell, seguit del Barbablu i el Espitos I.