Actualidad Noticias Brujo i Strategos IV, campions del Trofeu Primavera Creuer ORC

Brujo i Strategos IV, campions del Trofeu Primavera Creuer ORC

Creuer
07 juny 2021
El podi en les classes ORC 1 a la ORC 3 es completa amb Majoche i Inquietín-Alambra, mentre ORC 4 i 5 Hang Lose i Blue Lizard finalitzen en la segona i tercera plaça respectivament
RCN Valencia

El Trofeu Primavera 2021 Creuer ORC arriba a la seua fi. Hui s'ha tancat en el RCN de València la tercera i última prova, després de les dues celebrades el 9 i 23 de maig, amb una regata al vent, sobrevent-sotavent, en la qual els favorits no han fallat en un dia complicat davant s'escàs vent en el camp de regates ‘Manel Casanova’ que no ha arribat a superar els 6-7 nusos d'intensitat sobre un eix del 090°.
 
En les classes ORC 1 a la ORC 3, el Swan 45 Bruixot, armat per Alberto de Castro, no ha tingut problemes per a aconseguir un nou triomf, tant en temps real com en compensat. Tres de tres ja el vaixell de De Castro també va aconseguir puntuar en les dues anteriors cites en les quals es van completar un triangle i un recorregut costaner. La segona plaça ha sigut per al Majoche, liderat per Alejandro Fliquete. El First 40.7 ha mantingut una bona regularitat en aquest trofeu, amb l'excepció d'aqueixa segona prova, 23 de maig, en la qual no va poder completar la regata igual que la gran majoria de la flota per les dures condicions meteorològiques d'aqueix dia. Amb tot això, els xics d'Alejandro Fliquete, han aconseguit sengles segons llocs que els permet concloure segons en el trofeu, seguits del Inquetín-Alhambra, de José Vicente Alhambra, amb parcials de 3-DNC-3, sumant 13 punts a 2 del segon i a 10 del primer.
 
Quant als ORC 4-5, Strategos IV de Kiko Torrent, amb un Proto IOR ½ Ton, li ha costat aconseguir el títol. El vaixell de Torrent portava bona línia, amb sengles triomfs parcials, però hui s'ha vist superat per Hang Lose de Fernando Muro, concloent segon després d'obtindre's els temps compensats. El First 33.7 de Muro s'ha mostrat més competitiu en el dia de hui, amb unes condicions de vent més favorables per als seus números de ràting. El seu triomf parcial, unit a dos segons llocs, li permet quedar-se amb la segona plaça, per darrere de Strategos IV amb una mínima diferència d'un sol punts entre ells.


Blue Lizard, armat per Eduardo Tur, s'ha fet amb el tercer lloc, tanta en la general del grup com en aquesta tercera prova. El First 34.7 ha signat en les altres dues proves un quart i un tercer, sumant un total de 10 punts, 4 i 5 del primer i segon del podi, respectivament.

El lliurament de trofeus ha comptat amb la presència d'Alejandro Fliquete, president del RCN València, acompanyat per José Rubio, vicepresident. El president, en la seua intervenció, ha “agraït a tots els armadors i regatistes la seua participació”, ressaltant que “poc a pocs anem creixent, anem a més” i concloïa convidant a tots a la “pròxima regata que serà entre els dies 19 i 20 de juny en la Copa AQ Turianova, Trofeu Ciutat de València, per la qual cosa us esperem a la vostra casa, el vostre Club” finalitzava Alejandro Fliquete.

Xarrada de Nacho Ortí sobre el seu 'Disc Màgic'
En el marc de la tercera prova del Trofeu Primavera, el navegant i CEO de Advanced Sails, Nacho Ortí, ha impartit aquest matí, prèvia a la reunió de patrons a la terrassa del restaurant Social, una xarrada sobre la utilitat del Disc Màgic, una eina molt útil per a ajudar a calcular els rumbs de manera pràctica, ràpida i molt intuïtiva.