Actualidad Noticias Antonio Torrado i Andrés Barrio en el lloc 13é del Campionat d´Europa de la classe olímpica 49er a Salònica-Grècia

Vela Olímpica
20 set. 2021
El campionat va ser del 14 al 19 de setembre tenint programades 18 mangues de les quals es van poder disputar 15
Real Club Náutico Torrevieja
Salónica-Grecia

Després d'una exhaustiva preparació durant l'estiu, el treball ha tingut el seu resultat. Antonio Torrado i Andrés Barrio, van aconseguir el lloc 13é en el campionat d'Europa Absolut de la classe 49er, sent a més el primer equip espanyol de les cinc tripulacions que es van desplaçar fins a Salònica a Grècia. El campionat va ser del 14 al 19 de setembre tenint programades 18 mangues de les quals es van poder disputar 15.

Els equips espanyols desplaçats amb la RFEV a Grècia per a participar en l'europeu de 49er han fet un gran paper per a aconseguir en la seua majoria, tres de cinc, classificar-se entre les 25 tripulacions que conformen el grup ore. Uns resultats que tanquen en positiu i amb bona nota el primer objectiu dels nostres regatistes en aquest campionat.

Abans de la competició Torrado explicava en declaracions al Projecte FER. “Aquest Campionat d'Europa serà una referència perfecta per a mesurar-nos a grans rivals. Perquè, encara que hi haurà algunes absències importants, el nivell serà molt alt”.

Tres de les cinc tripulacions de l'equip espanyol que han competit en el Campionat d'Europa de 49er van navegar des de l'equador de les proves en el grup ore, quedant finalment en els llocs 13 (Torrado-Barri), 16 (Wizner-García) i 18 (Torres-Aretz) respectivament.

“Això és molt llarg, és com una carrera de fons, amb la bona sensació que cada vegada entrenem i competim millor, que anem creixent dia a dia. A més, la Federació està contenta amb la nostra progressió”, assenyalava Antonio. L'esquadra nacional va estar encapçalada per Andrés Barrio i Antonio Torrado des de meitat del campionat signant uns excel·lents parcials de 3-2-2, la qual cosa els va portar fins a la setena posició d'un Top10. Els dos últims dies van ser molt complicats el que els va portar a una 13a posició final, molt bon perquè abans de començar la competició era un resultat per a signar.

En finalitzar la competició se la van emportar els polonesos Mikolaj Staniul amb Kuba Sztorch que van guanyar una batalla d'ull per ull amb els alemanys Tim Fischer i Fabian Graf en l'últim dia a Salònica. La resta de la batalla pel podi va ser bastant renyida, amb set equips a la recerca de medalles. La regata no va estar falta de dramatisme ja que el vent bufava bastant a dalt i a baix, sent aquest camp de regata molt variable i de vents de poca intensitat que van afavorir a les tripulacions més lleugeres.