Actualidad Noticias ‘A València, amb una majoria de dies de vent moderat, els esports de foil marcaran la diferència. Et donen moltíssims dies d´aigua, i molt més divertits’ Rafa Cervero

‘A València, amb una majoria de dies de vent moderat, els esports de foil marcaran la diferència. Et donen moltíssims dies d´aigua, i molt més divertits’ Rafa Cervero

Entrevistes
04 nov. 2021
‘La manera d'assegurar als teus clients un alt standard de qualitat és que sàpien que estem sota el paraigua de la FVCV’ R. Cervero
FVCV

1. Arribat novembre imagine que ja haureu fet un balanç de la temporada 2021, sobretot d'aquest últim període estival, com ha anat aquest any i aquest estiu per a Ocean Republik?

La veritat que ha sigut un any estrany, els números estan bé, hem crescut en productes fixos, com a escola d'estiu i navega tot l'any, però hem baixat en particulars, encara que també és en part pel mal any de vent que estem tenint.

2. Windsurf, Kite, Surf i SUP són les disciplines per excel·lència en Ocean Republik, però en els últims temps, la vela ha fet un tomb increïble amb l'arribada del foil i noves disciplines com el wing, esteu començant a integrar aquestes modalitats a l'escola? O esteu valorant com acostar les vostres activitats cap a aquestes modalitats?

El foil ha vingut per a quedar-se, portem ja dos anys amb windsurf foil, i enguany hem començat amb el wingfoil. En un lloc com València, amb una majoria de dies de vent moderada, els esports de foil marcaran la diferència, perquè et donen moltíssims dies d'aigua, i molt més divertits.

3. A més del lloguer de material, Ocean Republik és un centre de formació que disposa d'acadèmies tant Júnior com Sènior, com prepareu les classes o quines metodologies i blocs temàtics aplicau?

Les classes es distribueixen per nivells, igual que les acadèmies, de manera que en cada nivell tinc un instructor assignat que s'encarrega de supervisar com va el progrés del grup. En funció dels nivells es proposen diferents tipus d'exercicis, per a reforçar els conceptes.

4. Depenent de la disciplina l'alumnat anirà canviant, però, quin és el perfil predominant del vostre públic? 

Tenim un públic bastant variat. Tenim productes específics per a xiquets, i adults, i clar a l'estiu hi ha prou turista, però treballem més amb clients locals.

5. Una altra dels vessants més destacats de Ocean Republik és organitzar esdeveniments i experiències que animen a la gent a practicar esport nàutic: Capvespres en SUP, Halloween 2021, com és l'ambient que es viu en aquestes activitats?

Bo aquests esdeveniments són principalment lúdics, la idea és passar una bona estona, i fer pinya. El poder ajuntar gent en l'aigua, i que es veja que cada vegada som mes els que gaudim de la mar tot l'any.

6. Teniu la seu al costat de la FVCV, què suposa per a vosaltres formar part de la Xarxa d'Escoles Homologades de la FVCV?

Per a nosaltres formar part de la Xarxa d'Escoles és tot. Des del dia 1 hem sigut escola homologada, i la manera d'assegurar als teus clients un alt standard de qualitat és que sàpien que estem sota el paraigua de la FVCV.

7. A punt arrancar nou any, com plantegeu el 2022?, teniu nous projectes en ment que us agradaria anar traient a l'escola i que ens pugueu comptar?

Sí, la veritat que molts. Cada any intentem millorar l'any anterior, millorar el servei, i traure nous productes. Volem donar-li més canya al foil, potser començar un equip de IQ foil, evolucionar en el surf també, tenim moltes col·laboracions amb associacions que treballen amb diferents col·lectius i ens agradaria ampliar-la. Això que puguem revelar però també hi ha algunes altres coses que no podem comptar.

8. Perquè, cap a on va l'escola?

M'agradaria pensar que va cap a un centre més integral d'esport, en el qual es puga entrenar fora de l'aigua, que tinga una aula, que desestacionalice més encara l'esport nàutic, i sobretot que siga més social.

9. I ja per a acabar, després de més de 15 anys dedicats a la formació esportiva nàutica, quina és la part més gratificant del vostre treball?

Ara mateix, és quan algú es pren el temps d'enviar-te un missatge de felicitació pel treball de l'equip. Veure que a algú li has causat tan bona experiència que es pren la molèstia perdre el seu temps a reconéixer-te'l.